RECEPTY

Jedna surovina spojuje všechny naše recepty. Sladké i slané. Tou surovinou je LÁSKA. Přemýšleli jsme s Martinem, proč se říká, že každé jídlo, které je připravené s láskou, chutná vždycky lépe. A pak jsme na to přišli. Je to díky tomu, když milujete, co děláte, nikdy nic neošidíte. Ba naopak. Věnujete tomu ještě mnohem více, než byste třeba museli. Tak přesně proto bude vždycky jídlo připravované s láskou chutnat lépe!❤️ Všechna naše jídla se snažíme odlehčit, ale zachovat jim stále báječnou chuť. Protože nakonec nevím jak vy, ale já jím nejen abych se najedla, ale abych si jídlo užila.😊

Tarte tatin

Tarte tatin

Francouzský koláč, který asi není třeba představovat. Jedná se o ovoce (nejčastěji jablka) povařené v karamelovo-máslové omáčce, následně přikryté plátem listového těsta a upečené v litinové pánvi v troubě.

číst více
Smažené nudle

Smažené nudle

Tyhle jednoduché smažené nudle chutnají tak autenticky, že si budete připadat, jako byste právě seděli v asijské bistru.

číst více
Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka s vajíčkemTakovou poctivou bramboračku má snad rád úplně každý. Hromada lesních hub, česnek, majoránka a měkké kostičky brambor....

číst více
Citronový chlebíček

Citronový chlebíček

Vláčný citronový chlebíček, který potěší všechny milovníky dezertů. Těsto je se zakysanou smetanou, a tak chlebíček není žádný suchar, ale šťavnatý kousek, který určitě stojí za vyzkoušení. Na povrchu chlebíčku na vás čeká citronová poleva, kterou nedoporučuju vynechat!

číst více
Langoš

Langoš

Na povrchu křupavé a uvnitř vláčné langoše. Navíc z těsta, které snadno strávíte. S kečupem, s tatarkou anebo se zakysankou, potřené česnekem a posypané bohatým množstvím sýru. Kdo by si dal?

číst více
Red velvet cupcake

Red velvet cupcake

Pokud jste hledali jednoduchý, a přitom rychlý valentýnský dezert, který stihnete připravit po práci 14. února, můžete přestat. Právě jste ho našli. Vláčný red velvet cupcake s krémovou čepicí.

číst více
Vegan Gyoza knedlíčky

Vegan Gyoza knedlíčky

Silně návykové Gyoza knedlíčky. Navíc bez masa a plné barevné zeleniny. Hodí se skvěle na oběd, večeři, ale taky i jako netradiční pohoštění pro návštěvy.

číst více
Detroit style pizza

Detroit style pizza

Tahle pizza, to je úplně jiná liga. Nadýchané vyšší těsto, vymazlená domácí omáčka, paprikový salám a hromada sýru!

číst více
Kimchi fried rice

Kimchi fried rice

Zbyla vám rýže ze včerejšího oběda? Připravte si jednoduchou a skvělou Fried Rice s kimchi. Křupavá rýže, asijská chuť a nálož vitamínů, minerálů a probiotik.

číst více
Silvestrovské krekry

Silvestrovské krekry

Varování. Tyto silvestrovské krekry, které jsou extrémně žravé. Jsou skvělé samostatně, s pomazánkou, dipem anebo k obloženému prkýnku.

číst více
Mozartovy koule

Mozartovy koule

Kulička potažená hořkou čokoládou a ozdobená nasekanými pistáciemi. A uvnitř? Uvnitř vrstvička mandlového marcipánu, pistáciového marcipánu a domácího nugátu.

číst více
Hruškový koláč

Hruškový koláč

Hruškový koláč neboli pité. Jednoduchý koláč ze dvou vrstev křehkého těsta proložený ovocnou vrstvou z hrušek a ovocného džemu. Koláč, který hned zmizí ze stolu.

číst více
Norimberské perníčky

Norimberské perníčky

Takovou rychlovku musíte letos zkusit. Na povrchu křupavá glazura, uvnitř voňavé a vláčné. Nemůžeme se rozhodnout, jestli nám více chutná cukrová anebo čokoládová poleva.

číst více
Podzimní hřejivá polévka

Podzimní hřejivá polévka

Komfortní polévka, že vám bude líto, až začne jaro.😊 Jsou v ní fazole, pórek, kadeřávek, ochucená je zauzenou mletou paprikou a taky paprikovou tvrdou klobáskou, která polévce dodává správný chalupářský říz.

číst více
Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčkyPoslední dobou se nám líbí návrat ke klasickým receptům, na kterých si nejen pochutnáme, ale při jejich vaření/pečení si i...

číst více
Sýrové krutónky

Sýrové krutónky

Jednoduché zobání k televizi anebo perfektní doplněk k tomatové polévce. Necháme na vás, jak si tuto sýrovou křupavou pečenou dobrotu vychutnáte. 🙂

číst více
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Vřelé, teplé, plné chutí, není snad nikdo, kdo by tento francouzský pokrm plný červeného vína, rozpadajícího se hovězího a zeleniny nemiloval. Obzvlášť, když k němu servírujeme bramborovou kaši.

číst více