Zimní gnocchi s grilovanou zeleninou

Gnocchi a zase ty gnocchi!🥔 Všichni je milujeme, no ne?😍 Tentokrát pro vás máme variantu zimního salátu z opečených gnocchů a grilované zeleniny. Jojo, slyším to až sem, jak si na nich budete čvachtat.🥰

 

Počet porcí:

2 porce

Doba přípravy:

30 min

Kdy podávat:

Oběd/večeře

 O receptu

U nás doma gnocchi milujeme na všechny způsoby, jak zapečené s tuňákem a rajčatovou omáčkou, tak i vařené se zvěřinovým ragů. Oba tyto recepty naleznete v našich kuchařkách, první v Ještě více ULALA kuchařce a druhý v naší ULALA kuchařce (včetně receptu na domácí gnocchi). Ale dnes se podíváme na jiný skvělý a rychlý způsob přípravy. Gnocchi prvně uvaříme, a pak opečeme na másle v nepřilnavé pánvi. Díky tomu budou gnocchi na povrchu krásně křupavé. Aby ale nebyly suché, připravíme si k nim skvělou omáčku s harrisa pastou. A celé jídlo dovršíme grilovanou zeleninou a halloumi sýrem. Tu si opečeme v kontaktním grilu. Pokud ho nemáte, zeleninu upečte v troubě a halloumi na pánvi. No prostě rychlá mňamka, která ale bude chutnat celé rodině. 🙂

Suroviny

Zelenina a halloumi sýr

  • 1/4 červené papriky
  • 1/4 střední cukety
  • 1/4 střední červené cibule
  • 1/2 balení halloumi sýru
  • Sůl
  • Bílý kampotský pepř
  • Olivový olej
  • 1 klas předvařené kukuřice

Omáčka

  • 2 ČL dvojitě koncentrovaného rajčatového protlaku
  • 3 PL studené vody
  • 1/4 ČL třtinového cukru
  • 1/8 ČL mletého římského kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z 1/4 limety
  • 2 ČL harissa pasty

Gnocchi

  • 250 g bramborových gnocchů
  • 1 a 1/2 PL másla
  • 1 PL olivového oleje

K dokončení (dle chuti)

  • Listy čerstvé bazalky
  • Šťáva z limety

Líbí se vám tento recept? Nezapomeňte se podívat na obsah s dalšími 215 do detailu popsanými recepty v našich dvou ULALA kuchařkách. Kuchařky s chuťově vyladěnými recepty obsahují i praktický stojánek a unikátní horní indexy, které usnadňují orientaci v postupu.

Chci se podívat na ULALA kuchařky.

Lubojatzky

Zažijte ULALA ve Vaší kuchyni

Postup

1) Příprava zeleniny. Z červené papriky (1/4) ukrojíme dva celistvé kusy. Cuketu (1/4 střední) nakrájíme na 2 cm kolečka. Červenou cibuli (1/4 střední) nakrájíme na půlkolečka. Zeleninu vložíme společně s kukuřičným klasem (1) do střední mísy, osolíme, opepříme ji a zakápneme olivovým olejeme. Halloumi sýr (1/2 balení) nakrájíme na 0,7 cm plátky. 

2) Příprava omáčky. Do malé misky vložíme dvojitě koncentrovaný rajčatový protlak (2 ČL), vodu (3 PL), třtinový cukr (1/4 ČL), mletý římský kmín (1/8 ČL), najemno prolisovaný stroužek (1) česneku, limetovou šťávu (1/4), harissa pastu (2 ČL), osolíme a bílým pepřem opepříme. Společně promícháme lžičkou.

3) Příprava gnocchů. Bramborové gnocchi (250 g) uvaříme dle návodu ve vodě a následně je naběračkou s dírami přesuneme přímo z hrnce do velké nahřáté pánve, ve které je rozpuštěné máslo (1 a 1/2 PL) a olivový olej (1 PL). Gnocchi opékáme na vyšší střední stupeň dozlatova. V průběhu opékání gnocchi prohazujeme ve vzduchu, případně vařečkou promícháme, aby se opekly ze všeech stran dozlatova a žádná plocha se nespálila.

4) Grilování zeleniny. Na kontaktním grilu nastavíme manuální režim (230 °C) a necháme gril nahřát. Do nahřátého grilu položíme všechnu zeleninu (kromě kukuřičného klasu) a halloumi. Opékáme dozlatova. Poté zeleninu položíme na prkýnko, do grilu dáme opékat kukuřičný klas, a zeleninu společně s halloumi nakrájíme najemno. Stejně tak následně ořežeme kukuřičná zrna z ogrilovaného klasu. 

5) Zhotovení gnocchů. Do pánve k opečeným gnocchům přilijeme připravenou omáčku. Necháme vše 2 min na nízké teplotě zavařit. Chceme, aby se omáčka zahřála a navíc česnek se vlivem tepla rozvoněl. Hotové gnocchi přesypeme do mísy se zeleninou, přidáme najemno nakrájenou bazalku a vše lehce zakápneme limetovou šťávou. Nechte si chutnat.🤗