Krémová tortellini polévka

Podzimní krémová tortellini polévka. Rychlá, ale budete na ni myslet ještě večer v posteli. Dostane vás totiž tím, jak moc příjemná je.

Počet porcí:

2 porce

Doba přípravy:

20 min

Kdy podávat:

Oběd/večeře

 O receptu

Tato polévka inspirovaná italskou kuchyní vás možná překvapí tím, že jsou v ní tortellini. A taky kešu ořechy. Oboje má ale svůj pádný důvod :-). Polévka je sama o sobě stavěná na opečené cibuli s lehce orestovaným česnekem a sušenými chilli vločkami, dále pak na rajčatech, vývaru a v neposlední řadě na čerstvých tortellinách. Tortellini plněné sušenou šunkou zasytí, přidají do polévky nějaké ty bílkoviny, stejně jako kešu ořechy, které navíc slouží jako krémová složka polévky. Když jsme polévku poprvé dovařili, čekali jsme návštěvu, a tak jsme si nemohli ihned nalít pořádnou naběračku do talíře. Chodili jsme ale v průběhu čekání na návštěvu uždibovat, až v hrnci skoro nic nezbylo :D. A těšili jsme se na den, až si polévku budeme moct uvařit znovu. Tak moc nám zachutnala!

 

Suroviny

Polévka

  • 1 velká žlutá cibule

  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 špetky sušených chilli vloček
  • 2 PL dvojitě koncentrovaného rajčatového protlaku (tzv. Doppio Concentrato)
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 500 g hovězího vývaru (lze nahradit 500 g vody a 2 ČL hovězí Bujónky)
  • Pár listů kadeřavé kapusty
  • 1 a 1/2 ČL sušeného provensálského koření
  • Sůl
  • Černý kampotský pepř
  • 40 g kešu ořechů
  • 200 g vody
  • 1 ČL citronové šťávy
  • 180 g čerstvých tortellin plněných prosciutto crudo
  • Listy čerstvé bazalky

  • Parmazán/Pecorino (nebo levnější varianta Grana Padano) vcelku

     

Budeme moc rádi, když podpoříte naši tvorbu ❤️. Pokud se vám tento recept líbí, uděláte nám radost, když kouknete na obsah s dalšími 135 do detailu popsanými recepty v naší ULALA kuchařce. Kuchařka obsahuje i praktický stojánek a unikátní horní indexy, které usnadňují orientaci v postupu.

Koupí naší kuchařky nás podpoříte a my tak budeme moci pro vás vytvářet více receptů na blog.

Moc děkujeme :-).

Chci se podívat na ULALA kuchařku.

Lubojatzky

Zažijte ULALA ve Vaší kuchyni

Postup

    1. Příprava surovin. Cibuli (1 velkou) nakrájíme najemno. Česnek (2 stroužky) nasekáme najemno.
    2. Příprava polévky. Hrnec rozpálíme na vyšší střední výkon a nalijeme do něj olivový olej (2 PL). Tu a tam vařečkou promícháme, dokud není cibule polozlatavá. Přisypeme česnek, sušené chilli vločky (2 špetky) a přidáme rajčatový protlak (2 PL). Promícháme a necháme minutu zarestovat. Přilijeme drcená rajčata (1 plechovka), opět necháme minutu zarestovat, a následně vývar (500 ml) s listy kadeřavé kapusty. Přisypeme provensálské bylinky (1 a 1/2 ČL), sůl a pepř. Promícháme a při středním varu vaříme (pod pokličkou) zhruba 10 min, aby se chutě propojily a zelenina rozvařila.
    3. Příprava kešu. Zatímco se polévka vaří, do mixéru nasypeme kešu ořechy (40 g), vodu (200 g), jemně osolíme a okyselíme citronovou šťávou (1 ČL). Ořechy necháme 8 min nasát vodu, aby změkly, a po této době je najemno rozmixujeme.
    4. Do hrnce po zhruba 10 min vaření přilijeme rozmixované kešu, přidáme tortellini (180 g) a necháme na mírném varu povařit tak, aby tortellini změkly.
    5. Příprava bylinek. Listy bazalky nakrájíme najemno.
    6. Servis. Hotovou polévku můžeme dochutit solí, pepřem, případně citronu šťávou anebo špetkou cukru, a naservírujeme ji na talíř. Do talíře nastrouháme parmazán najemno a vše zasypeme bazalkou.