WRAP S HUMMUSEM A HALLOUMI SÝREM
Protože často připravuju pro Martina oběd do práce, bylo třeba vymyslet něco nového a rychlého, co mu bude chutnat i bez ohřátí. A tak jsem vyzkoušela jednoduché wrapy a přitom – jsou chuťově parádní! 🙂
Počet porcí:
2
Doba přípravy:
30 min
#ROVNOVAZIM skóre:
Super zdravé a vyvážené
Kdy podávat:
Oběd/večeře
Všechna jídla, kde je tortila, u nás mají úspěch. 😀 Obvykle si tortily děláme sami, ale tentokrát nebyl čas, takže holt kupované. Recept na domácí tortily máme na IG hóódně v minulosti (klidně nám napište do zprávy a my vám pošleme odkaz :-)). Na tortilu jsem namazala hummus, který jsem připravila z pečené řepy a červené cibule, na to čekankový salát, opečený halloumi sýr bohatý na bílkoviny, mrkev, slunečnicová a dýňová semínka. Je to rychlovka, za 30 min nemáme co na práci. 🙂 A hlavně – chutná to skvěle teplé i studené. 🙂
HUMMUS
- 125 g sterilované cizrny
- 25 g tahini pasty
- 3 lžíce citronové šťávy
- Lžička olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Půl lžičky soli
- Půl lžičky mletého římského kmínu
- 50 g ledové vody
- 100 g řepy
- 1 červená cibule
- sůl
- 20 g ledové vody
VŠECHNO OSTATNÍ 🙂
- 4 celozrnné tortily (nebo prostě jedno balení :))
- 200 g halloumi sýru
- 1 střední mrkev
- čekankový nebo jakýkoliv salát podle chuti
- Hrst slunečnicových semínek
- Hrst dýňových semínek
Postup
Krok 1 – Hummus
Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Oškrábeme si řepu a nakrájíme ji na malé obdélníčky. Dáme ji na plech vystlaný pečícím papírem, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Cibuli nakrájíme na menší kousky a vložíme ji po 10 minutách k řepě na plech. Spolu pečeme dalších 15 min, dokud není zelenina měkká a opečená. Zatímco se zelenina peče, do nádoby se sekacím nožem (nebo do mixéru) vložíme cizrnu, tahini pastu, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl, římský kmín a ledovou vodu. Společně vše rozmixujeme.
Krok 2 – Zelenina a halloumi sýr
Připravíme si mrkev, kterou oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme na struhadle. Omyjeme si salát. Halloumi sýr rozkrojíme na 12 obdélníků. Rozehřejeme pánev, na kterou položíme obdélníky a ze všech stran opékáme dozlatova.
Krok 3 – Hummus
Pečenou zeleninu přidáme k základnímu hummusu, dodáme sůl, ledovou vodu a vše znovu rozmixujeme. Dochutíme, pokud si naše chuťové pohárky žádají. 🙂
Tortilu neohříváme, rovnou na ni namažeme pořádnou vrstvu hummusu, přidáme nastrouhanou mrkev, salát, semínka a nahoru položíme 3 kousky halloumi sýru. zabalíme velice snadno. 🙂 Po obou protilehlých stranách přehneme a motáme (a zároveň utahujeme) k druhému konci tortily. 🙂 Do práce bude nejlepší, když tortilu napůl rozkrojíme a oba konce zabalíme do pečícího papíru, který zavážeme potravinářským špagátem (je to to slovo nebo je to zase náš moravský slang? :D). Teď už jen dobrou chuť. :-*